Pri Levoči sa ťažko zranilo päť ľudí

22.02.2010 Levoča

Levoča 22. februára (TASR) – Približne päť kilometrov za Levočou smerom na Poprad sa v nedeľu (21.2. ) večer čelne zrazili dve osobné autá.
Zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že pri nehode sa ťažko zranilo päť ľudí, zvyšní dvaja utrpeli ľahšie zranenia.
K nehode došlo na ceste E-18 medzi odbočkou na Dlhé Stráže a križovatkou s cestou na obec Kurimany, okres Levoča. Tridsaťštyriročný vodič Seatu Cordoba zo Zlatoviec, okres Trenčín, šiel z Levoče smerom na Poprad, pričom v mierne ľavotočivej zákrute pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy vozovke, dostal šmyk a prešiel do protismeru. Tam čelne narazil do oprotiidúceho Opela Vectra, ktoré viedol 46-ročný vodič z Jakubian, okres Stará Ľubovňa.
Džobanik uviedol, že pri nehode sa ťažko zranila žena a štvorročné dievčatko, ktoré sedeli v Seate Cordoba a ťažké zranenia v druhom aute utrpeli vodič a jeho dve spolujazdkyne vo veku 17 a 46 rokov. Hmotná škoda bola vyčíslená na 7000 eur, prípad vyšetrujú popradskí policajti.
Pri nehode zasahovali dve hasičské autá s piatimi príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru v Levoči. Pomáhali pri vyslobodzovaní dvoch ľudí zakliesnených vo vozidle a po naložení vrakov odstránili úlomky a nánosy prevádzkových kvapalín z cesty. Cesta bola v tomto úseku neprejazdná viac ako tri hodiny.
 

Vyberte región